Продължете към съдържанието

Учениците на ППМГ „Гео Милев“ са шампиони от отборното състезание „Будилник“

Купи и почти всички медали спечелиха учениците на гимназията ни от провелото се отборно математическо състезание „Будилник“ в чест на Първи ноември.
Във възрастова група 5-7 клас училището ни беше представено от три отбора, които спечелиха първо, второ и трето място от общо осем отбора участници.
Във възрастова група 8-10 клас двата отбора на гимназията ни от общо 5 отбора се класираха на първо и трето място.
Екипът на ППМГ „Гео Милев“ поздравява всички победители! Скъпи ученици, горди сме с високите ви постижения! Вие сте пример за всички! Вашите знания, умения, таланти и потенциал са в основата на отличното ви представяне! Продължавайте да надграждате знанията си, имайте още по- силна мотивация за учене и участвайте пълноценно в следващите предизвикателства!
Поздравления и за вашите преподаватели по математика! Купите и медалите ви са доказателство за техния всеотдаен труд и професионализъм!
По повод Деня на народните будители екипът на гимназията номинира г-жа Мариана Костова – старши учител по математика в ППМГ „Гео Милев“ за наградата „Анастасия Тошева“, която се връчва за високи постижения в областта на науката и образованието в Община Стара Загора.
Високите постижения на учениците ни от VII клас на НВО по математика са впечатляващи! Ежегодно училището ни се класира сред десетте най- добри училища в страната, като за учебната 2018/2019 – 10-то място; 2019/2020 – 10-то място; 2021/2022 – 7-мо място и 2022/2023 – 8-мо място. Четирима ученици с максимален резултат от 100 точки на НВО по математика през 2020, двама през 2022 година и пет ученици с максимален резултат 100 точки през 2023 година.
Учениците на госпожа Костова постигат високи резултати и заемат призови места на общински и областни кръгове на Националната олимпиада по математика, регионални и национални състезания.
Тя е безспорен професионалист, последователен в работата си, работещ за успеха на учениците и за издигане авторитета на ППМГ „Гео Милев“.
Благодарим Ви, г-жо Костова, за всеотдайния труд и вдъхновението!