Продължете към съдържанието

Николета Добрева ученичка на ППМГ „Гео Милев“, оглави ранглиста по фехтовка „Нежно острие“

Ученичка на ППМГ „Гео Милев“ оглави ранглиста по фехтовка „Нежно острие“

След като бе изигран първият кръг от турнира за „Купа България“ по фехтовка с оръжието сабя, възпитаничка на ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора оглави ранглистата при момичетата до 15 години.

След успешен сезон миналата година и бронзово отличие от първото състезание тази година, Николета Добрева събра 72 точки и еднолично оглави класирането. В горната възрастова група „Кадетки“ Николета заема трета позиция. Доброто и представяне е забелязано и от треньора на националния отбор Ивайло Воденов и тя е включена в списъка с проекто национали за текущия сезон.

На 14 и 15 октомври ученичката от 8 „Д“ клас записа първото си участие и по европейските фехтовални пътеки. В силния турнир в Гьодьольо (Унгария) тя завърши с 4 победи и три загуби, като по този начин завоюва и първите си точки за ранглистата на Европейската Конфедерация по фехтовка.

В ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора е и най-голямата общност от фехтовачи, възпитаници на едно училище в града. Дали математиците харесват фехтовката или фехтовачите обичат математика все още не е установено.

Екипът на ППМГ „Гео Милев“ поздравява Николета Добрева за високите спортни отличия! Пожелаваме й нови предизвикателства и победи! Да бъде все така целеустремена и да успява!

Браво,Ники! Гордост за всички са твоите успехи!