Продължете към съдържанието

За поредна година ученици от ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора се включиха в Европейска нощ на учените.

Изключително емоционален и изпълнен със събития ден. За поредна година ученици от ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора се включиха в Европейска нощ на учените, организирана от ДИПКУ – Стара Загора.

За тайнствения, лечебен, но и опасен свят на билките🌿 разказаха докторантките от Аграрния факултет Ваня и Зорница на любознателните ученици от Х а и Х д клас. Младежите успяха не само да видят, но и да усетят аромата🪴 на различни подправки и лечебни растения и да се запознаят с интересни факти за тях.

Преди края на срещата г-жа Пастърмова от Кариерния център към Тракийски Университет представи неговите факултети и специалности пред младите хора💥.

В следобедните часове учениците от IX д клас и #Клубназнаещите имаха възможност да разгледат университетската Централната научно-изследователска лаборатория, лабораторията по органична🧪 химия както и богатите експозиции на Музея на Коня🐴 и конния спорт🐎, Музея на аграрен факултет🫎 и Анатомичния музей🐐.

✨️Проектът “Изследователи в триъгълника на знанието” (K-TRIO) се стреми основно да приближи учените и тяхната работа до широката общественост и по този начин да се увеличи осведомеността на хората за научните дейности и постижения, както и ефектът им върху ежедневния живот. Това от своя страна трябва да привлече и мотивира повече млади таланти към стремеж за научна кариера.